Bostherapie

Stel je voor dat er een kosteloze therapie is die je cognitieve functioneren kan verbeteren zonder bekende bijwerkingen. In Japan is er zelfs een woord voor: Shinrin-yoku (Forestbath) in het Nederlands vertaald in ‘Bosbaden’. Het is in Japan een door artsen voorgeschreven anti-stresstherapie waarbij mensen een aantal dagen in het bos doorbrengen om van chronische stress af te komen.

Shinrin-yoku is meer dan alleen een boswandeling, je kunt het ervaren als meditatief wandelen in het bos. Het is een ervaring die ook wel wordt omschreven als bostherapie. De bostherapeuten in Japan zorgen ervoor dat je al je zintuigen gebruikt en het bos ervaart op alle mogelijke manieren. De bostherapeut wijst je op de mooie bloemen, planten en bomen en laat je stilstaan. Al luisterend naar het gezang van vogels en andere geluiden neem je de bosaroma’s in je op. Je wandelt een gevarieerde route. Alle vijf de zintuigen – horen, zien, ruiken, proeven en voelen – worden geprikkeld.
Het idee om een Bosbadenpad uit te zetten is uniek. Het is uniek om op eigen initiatief en zonder therapeut de route te lopen en onderweg door prikkelende opdrachten in het hier en nu te komen. Je loopt in je eigen tempo en op een moment waarop het jou uitkomt. Door het vertragen van je wandeltempo wordt de kans op onderlinge verbondenheid en op het ontmoeten van gelijkgestemden en/of andere wandelaars vergroot. Je hebt de tijd aan jezelf en neemt een duik in het groen.

Contact

📬Postadres
Stichting Bosbadenpad
Langveld 21
5768GP Meijel

 📩Email
dorrie@bosbadenpad.nl


KVK: 84595701
BTW: NL863273555B01
RSIN: 863273555

IBAN: NL40 RBRB 8835 9624 04
🌞 ANBI status 
Stichting Bosbadenpad heeft de ANBI status (Algemeen Nut Beoogde Instelling). Dit betekent dat giften en donaties voor de belasting aftrekbaar zijn.

🌱Doneren

Je kunt Stichting Bosbadenpad steunen door middel van een donatie op 💚NL40 RBRB 8835 9624 04 💚 t.n.v. Bosbadenpad.

Het Bosbadenpad is in beheer van Stichting Bosbadenpad. De stichting wordt door vrijwilligers gerund. 

Stuur een bericht

Contact Form Demo
.
Copyright 2021 © Bosbadenpad ®
Met ? gemaakt door Loeihard!